HISTÒRIA – En continua evolució

https://pellisa.jaestic.com/wp-content/uploads/2018/04/Pintura-Pellisa.jpg
https://pellisa.jaestic.com/wp-content/uploads/2018/04/tetxo-solar.jpg

Pellisa Ràfols

És una empresa familiar per excel·lència que ha sabut adaptar-se als temps i modelar la línia de negoci a les necessitats del client.

L’origen de l’empresa es remunta a finals dels anys 50 però hem d’anar una mica més enrere per entendre el seu èxit.

Just després de la guerra civil, Ignasi Pellisa va anar a viure a França. Allà aprèn l’ofici de xapa i pintura i ho fa amb una sèrie de tècniques molt noves que no s’utilitzaven a España.

Sobre l’any 1955

Ignasi Pellisa decideix tornar a Catalunya on començarà a treballar de pintor com assalariat. La seva forma de treballar és molt diferent a la que hi havia aquí i els resultats de la seva pintura són espectaculars. Tant es així, que això fa que pocs anys després decideix emprendre un negoci pel seu conte.

És així com l’any 1959 neix, a Vilafranca del Penedès, l’empresa de pintura Pellisa.

https://pellisa.jaestic.com/wp-content/uploads/2018/04/cavas-hill-01.jpg
https://pellisa.jaestic.com/wp-content/uploads/2018/04/piensos-el-sol-02.jpg
https://pellisa.jaestic.com/wp-content/uploads/2018/04/historia.jpg
https://pellisa.jaestic.com/wp-content/uploads/2018/04/graphic-4.jpg
https://pellisa.jaestic.com/wp-content/uploads/2018/04/tetxo-solar.jpg

Al 1970

S’incorpora la secció de planxisteria i les seves habilitats en xapa i pintura el porten a ser molt reconegut i moltes persones volen reparar i pintar el seu vehicle a Pellisa. L’any 1972 ja tenia 6 treballadors, que acabaran convertint-se en els nous socis de la futura empresa Pellisa Ràfols; dos dels quals eren els seus fills i un d’ells en Joan Ràfols, que acabaria contribuint al nom a l’empresa.

En la part de pintura es van començar a fer rètols a mà alçada i en la part de xapa, veient la fama que hi havia a Anglaterra els anys 80 pels cotxes amb sostre solar i que aquí no n’hi havia, es van començar a instal·lar sostres solars als cotxes.

L’any 1986

Es va incorporar un plotter de tall amb 4 tipus de lletra, que permetia fer amb adhesiu part de les lletres que fins ara es pintaven a mà alçada. Amb la nova màquina s’entra de ple en el sector del rètol, tot i que la part de xapa i pintura encara representa un 80% del negoci de l’empresa.

L’any 1988 es forma la societat Pellisa Ràfols, amb els germans Pellisa com a principals accionistes, juntament amb en Joan Ràfols i 3 socis més. Es construeix una nau de més de 3.000 m2 a la carretera de Moja a 1 km de l’antiga seu, les instal·lacions actuals.

https://pellisa.jaestic.com/wp-content/uploads/2018/04/piensos-cia-02.jpg
https://pellisa.jaestic.com/wp-content/uploads/2018/04/campo-dulce-01.jpg
https://pellisa.jaestic.com/wp-content/uploads/2018/04/el-remate-02.jpg
https://pellisa.jaestic.com/wp-content/uploads/2018/04/belcor-01.jpg

A partir d’aquí

Vàrem introduir molta més maquinària nova centrada en el mon del rètol, i al nou equipament s’hi crea un departament exclusiu de retolació, es munten també dues cabines de pintura, una d’elles per vehicles de gran tonatge, una zona per serralleria i una per planxisteria de vehicles.

L’any 1989 l’empresa s’expandeix i és munta una sucursal a Sant Sadurní per fer adhesius i l’anomenem “Tot lletres”. Amb aquesta segona seu el negoci passa a dedicar-se en un 70% al món del rètol, deixant la planxisteria en segon terme però aprofitant aquests coneixements per la construcció d’estructures. Posteriorment l’any 1993 aquesta seu es trasllada a Vilanova. La part de pintura segueix sent rellevant però ara més centrada en pintura de rètols.

En tots aquests anys

L’empresa ha anat incorporant les últimes novetats en tecnologia i centrant la seva activitat en el món del rètol que, avui en dia, ja ocupa el 90% del negoci, deixant el servei de planxisteria de cotxes com a un servei residual però que encara s’ofereix perquè ens dóna un valor afegit i ens permet donar un servei integral en els canvis d’imatge corporatius.

Avui dia Pellisa Ràfols realitza rètols tant de façanes, terrats, vehicles, corporis, tanques i banderoles, monòlits, senyalització i impressió digital i treballs a mida.

https://pellisa.jaestic.com/wp-content/uploads/2018/04/salon-automovil.jpg
https://pellisa.jaestic.com/wp-content/uploads/2018/04/salon-automovil2.jpg